vidaXL SUP deszka

(49 termék)

Aki szereti a mozgást, a kikapcsolódást és a vizet, az gyorsan bele fog szeretni a paddleboardba. Egyedülálló kikapcsolódási lehetőséget, teljes értékű... Mutass többet

Paraméterek

Fix vs. felfújható paddleboard
Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei, de általánosságban elmondható, hogy a fix deszkákat inkább a tapasztaltabb felhasználók választják. A tömör (általában epoxi) kivitel csúszósabb, és ezért nagyobb sebességű. Ugyanakkor nem olyan érzékenyek az UV-sugarakra.

A merev deszka azonban nem hajtható össze, és a nagyobb súly megnehezítheti a vele való utazást.

A felfújható paddleboardok, amelyek egy kicsit elterjedtebbek a piacon, általában PVC-ből készülnek, és sokoldalúságuk miatt népszerű választás kezdők és nagyobb családok számára. A rugalmas szerkezet jobban ellenáll a vízben elrejtett sziklák buktatóinak, ráadásul utána könnyen elpakolható.

Tervezés
Bár a gyártástechnológia általában nem játszik olyan nagy szerepet a paddleboard kiválasztásakor, jó, ha legalább a hagyományos gyártás alapvető jellemzőit ismerjük.

Egyrétegű - az egyrétegű szerkezetet (gyakran ECO vagy light néven is emlegetik) az alacsony súly és ár jellemzi. Az alább felsorolt technológiák közül azonban ez a legérzékenyebb a károsodásra, ezért általában ez a legrövidebb élettartamú. Míg a nehezebb darabok nem lennének alkalmasak az egyrétegű építésre, a kisebbekhez ez alkalmas.
Dupla réteg - az erős, dupla rétegű szerkezet megbízhatóan ellenáll az ütéseknek, és nehezen törik. Nagy teherbírással és az ezzel járó nagyobb súllyal rendelkezik.
Fúziós konstrukció - az MSL vagy ESD néven ismert technológia a fentieket ötvözi, azaz két PVC-réteget használ, amelyeket nem ragasztanak, hanem formáznak. Ez nagy súlyt takarít meg, de megtartja az egész szerkezet funkcionalitását és robusztusságát.
Triple Stringle Layer (más néven 3SL) - egy speciális technológia, amely ismét egyesíti az egy- és a kétrétegű technológia jellemzőit, kiegészítve a legterheltebb részeken lévő megerősítésekkel.

Méret
Általában minél hosszabb és keskenyebb a paddleboard, annál nagyobb a sebessége és annál kisebb a stabilitása. Tehát a stílusnak és képességnek megfelelően válassza ki a hosszúságot, amely átlagosan hossza 270-370 cm között mozog.

A férfiak általában a hosszabb, 320 cm feletti, 85 cm széles modelleket választják. A nők számára az 5 cm-rel rövidebb és keskenyebb modellek megfelelőek. A gyermekmodellek általában 300 cm alattiak és körülbelül 75 cm szélesek.

A paddleboardok hosszát a gyártók gyakran lábban vagy hüvelykben adják meg, azaz 9'8" gyerekeknek, 10'6" nőknek és 10'8" férfiaknak. (1 láb = 30,48 cm; 1 hüvelyk = 2,54 cm)

Terhelhetőség és térfogat
A terhelhetőség és a térfogat értékei szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Minél nagyobb a térfogat, annál nagyobb a teherbírás. Egyes gyártók a kapacitás helyett csak a kiszorított víz térfogatát (kiszorított vízmennyiség) adják meg.

A legkisebb evezőlapok még a 200 literes vízkiszorítást sem érik el, és elsősorban gyerekek számára alkalmasak. A felnőttek átlagos deszkái körülbelül 300 literesek. A legnagyobb modellek ilyenkor meghaladják a 350 litert.

A kilogrammban megadott terhelhetőség megadja a maximális súlyt, amely az deszkára nehezedhet, hogy ne változzon az alakja és a stabilitása. Amikor terhelhetőség alapján választ, a legjobb, ha hagy egy kis mozgásteret. Ha Ön 100 kg súlyú, akkor egy 150 kg körüli teherbírású deszka megfelelőbb. Amennyiben a teherbírásbeli különbség túl nagy az Ön súlyához képest, akkor a deszka nehezebben kezelhető.

Aki az egész családnak szeretne SUP deszkát, amelyen a gyerekekkel együtt játszhat, válasszon 200 kg feletti kapacitást. Ha viszont hosszú túrákra mennek párban - akár Tandem SUP-pal, először gondolja át, hogy mindketten egyszerre evezzenek-e vagy felváltva. Az előbbi esetben adja össze a két személy súlyát, majd hasonlítsa össze ezt az értéket a teherbíró képességgel. Ha egyszerre csak egy személy evez, válasszon a nehezebb személy súlyának megfelelő teherbírást.

Súly
A felfújható deszkák általában könnyebbek, de ez mindig a gyártási technológiától függ. A modellek súlya általában 9-15 kilogramm között mozog. A könnyebb modellek könnyebben kezelhetők, de a stabilitásuk kicsit gyengébb lehet. Tehát csak akkor foglalkozzon a szerkezet súlyával, ha muszáj, például gyakori utazás esetén tömegközlekedéssel, repülővel stb.

80 481 Ft-tól
4 ajánlat
103 546 Ft-tól
4 ajánlat

SUP deszka vásárlási útmutató

95 778 Ft-tól
4 ajánlat
92 956 Ft-tól
4 ajánlat
94 870 Ft-tól
4 ajánlat
80 481 Ft-tól
4 ajánlat
84 519 Ft-tól
4 ajánlat
101 115 Ft-tól
3 ajánlat
90 526 Ft-tól
4 ajánlat
93 864 Ft-tól
4 ajánlat
98 041 Ft-tól
4 ajánlat
100 905 Ft-tól
4 ajánlat
114 303 Ft-tól
4 ajánlat
90 526 Ft-tól
4 ajánlat
114 303 Ft-tól
3 ajánlat
83 610 Ft-tól
4 ajánlat
86 865 Ft-tól
4 ajánlat
110 545 Ft-tól
4 ajánlat
96 211 Ft-tól
4 ajánlat
89 659 Ft-tól
4 ajánlat
85 189 Ft-tól
4 ajánlat
92 747 Ft-tól
4 ajánlat
109 301 Ft-tól
4 ajánlat
89 659 Ft-tól
4 ajánlat
93 669 Ft-tól
4 ajánlat

SUP deszka vásárlási útmutató

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.